Hvad og hvordan forgår udstationering.

Hvad er udstationering?

En udstationering foregår på den måde, at en familie skal være hundens familie igennem hele hundens liv og hunden skal bo fast hos udstationeringsfamilien, men på papiret er jeg ejer af hunden.

Ved en tæve er jeg berettiget til, at få 2-3 kuld hvalpe på tæven, hvor jeg har det fulde ejerskab over kuldet. Når tæven har fået de ønskede kuld, overgår det fulde ejerskab til udstationeringsfamilien. Hvis det er en hanhund forbliver jeg ejer af hunden, og skal kun låne ham hjem i korte perioder i ny og næ, samt til udstillinger og ikke på samme måde i flere mdr. af gangen som med en tæve.

At have en tæve udstationeret kræver noget mere af værtsfamilien end ved en hanhund. En tæve skal være hos os mig slutningen af drægtigheden og indtil hvalpene er fyldt 8-10 uger. Det er derfor vigtigt at tæven er vant til, at komme hos mig – og føler sig tryg. tæven skal som hanhunden også stå til rådighed ved udstillinger.

Er der tale om en hanhund forbliver jeg ejer hele hundens liv, og har altså mulighed for, at bruge hannen i avl, som jeg ønsker. En hanhund vil dog ikke skulle bo hos mig i lange perioder.

jeg er økonomisk forpligtigede til at holde alle udgifter vedrørende avl, sundhedsundersøgelser, avlskåring, mentalbeskrivelse og de udstillinger jeg ønsker, at medbringe hunden på. Udstationeringsfamilien er forpligtiget til, at betale alle daglige udgifter herunder f.eks foder, dyrlægeregninger og forsikring.

Der skrives naturligvis en fyldestgørende kontrakt om udstationeringsforholdet.

Fordelen for mig ved, at have udstationeringer er, at jeg kan have flere avlshunde til rådighed uden, at have for mange hunde hjemme. jeg ved samtidig, at hunden kan leve et almindeligt familieliv hos udstationeringsfamilien. Hvis det viser sig at jeg ikke vurderer hunden egnet til avl – overgår ejerskabet vederlagsfrit til værtsfamilien. Det er vigtigt at understrege, at udstationerede hunde skal blive ved værtsfamilien hele deres liv -jeg kan/vil kun tage hunden hjem hvis kontrakten misligholdes og/eller dyreværnsloven samt alm sundhed foderstand og trivsel ikke overholdes.

jeg ønsker at have tæt kontakt til udstationeringsfamilien, så jeg kan følge hunden på tæt hold. Familien skal derfor helst være bosat på Sjælland. Men ikke et krav.

Konklution udstationering forgår på den måde, at en familie skal være hundens familie igennem hele hundens liv og hunden skal bo fast hos udstationeringsfamilien. Familien får som udgangspunkt hunden gratis. Men på papiret er det opdrætter der ejer af hunden og forbliver ejere af hunden indtil en fast bestemt dato eller til hunden evt bliver trukket ud af avlen.

Del siden